miércoles, 6 de abril de 2011

activtat nº8 fites sensoromotrius i preoperacionals

ACTIVITAT Nº 8 (PREOPERACIONAL I SENSORIOMOTOR)

FITES SENSORIOMOTORES :

- Apareixen els primers reflexos. Pot fer succions com ara a l’hora d’alimentas i xuclar del biberó.( subestadi de 0 a 1 mes).

- Apareixen les primeres imitacions.(1-4 mesos). Pot imitar algun acte que es realitzi al seu davant com pot ser tancar el ulls, treure la llengua,...

- Explora a les persones com son i que tenen així va fen funcionar el hàbit relacionat amb la visó.(subestadi 3() 4-8 ms)

- Inici del la coordinació entre els seus diferents sentits, es fixa on està situat un objecte i l’intenta tocar ,però si aquet desapareix ell no el busca.

- Pot aconseguir nous mitjans d’experimentació activa, Vol participar en tot allò que tingui oportunitat. (subestadi de 12 a 18 mesos).

- Inventa coses, les realitza i les intenta explicar ( subestadi de 18 a 24 ms)

- Posen les seves capacitats intel•lectuals en funcionament, per exemple a l’hora d’obrir una ampolla, primer obrirà i tancarà la ma i desprès ho posarà en practica amb l’ampolla.

- Inici del joc simbòlic es quant imita models que no estan presents al seu davant per exemple quant fa de mare , es disfressa, actua com ella..( sense ella estar present).

- Diferencia diferents conceptes com poden ser dintre – fora. Quant juga, està atent als objectes que estan fora o dins d la caixa.
- Apareixen les reacions circulars secundaries ( golpeje o provoca un seroll per poder escolta, al nadò axiò l'hi produeix un plaer.

FITES PREOPERACIONALS:
- El nen relaciona algunes paraules amb alguns gestos


-     - Entren en una etapa de egocentrisme, únicament pensen en ells mateixos ja que parlen sempre fent  referència a ells, no comparteixen,vol que tothom estigui per ells,.. ( egocentrisme).
-           
     - Incapaços de realitzar una mateixa acció que es comenci per on es comenci s’arriba al mateix fi, ells això no ho entenent i diuen que si no es fa per on ells diuen això estarà malament ( irreversivilitat).

- Apareix també el pensament intuïtiu , aquí augmenta la relació de representació , pero ni diferencia entre un somni i un mon real. Es a  dir per exemple ell somia que els gossos poden parlar i desprès a la vida real ho diu.

- Tenen un raonament transductiu, és el raonament del nen, unicament valid el seu propi però amb una mica de  influencia d'una situació particular.

3 comentarios:

  1. Hola Gemma les teves explicacions son molt semblant a les meves i estan bé explicades, bueno suposo que casi totes son iguals, ja que tots les hem nirat del mateix puesto, pero suposo que has vist que queden mijor amb imatges.

    ResponderEliminar
  2. Hola Gemma:

    m'agrada com t'has explicat, està de forma clara i entenedora i has fet un esforç per explicar-ho amb les teves paraules i no fer un copiar simple.
    pel que fa a les fites, crec que totes tenen la seva importància i cadascun escollim les que ens sembla millor, per tant, crec que totes estan bé.

    ResponderEliminar
  3. Hola Gemma,
    Estic d'acord amb la Tere, totes lesfites són importants i és a criteri personal les escollides. Està bé.

    ResponderEliminar